190 millió forintom volt a Sberbankba..EZT nézzék mennyivel szúrta ki a szemem a bank..


190 millió forintom volt a Sberbankba..EZT nézzék mennyivel szúrta ki a szemem a bank..



Az MNB szerdán közölte, hogy visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. A tájékoztatás szerint az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 10 napon belül 100 ezer euróig (azaz kb. 36 millió forintig) helytáll valamennyi jogosult ügyfél betéti követeléséért. Mint írták, a kártalanítás a magyar Sberbanktól az OBA-nak átadott információk alapján automatikus, azt az ügyfeleknek nem kell kérelmezniük a magyar garanciaintézménynél.


Az említett kisvállalkozás tulajdonosa elmondta, a kártalanítás összege töredéke a bent ragadt pénzüknek, szerinte ez a 36 millió forint nem elég arra, hogy finanszírozni tudják a működésüket, és fizetni tudják a számláikat és az alkalmazottaikat. Érdemi tájékoztatást pedig sem a bank vállalati kapcsolattartójától, sem pedig az MNB-től nem kaptak. Ráadásul – mint mondta – további kintlévőségeik érkeztek a számláikra, amiket nem is tudtak átirányítani.


Nem fér a fejembe, hogy miért engedték a banknak, hogy a beérkező pénzeket befogadja, miközben mi nem juthattunk hozzá a saját pénzünkhöz. Mióta bezárt a bank, csaknem 20 millió forintunk érkezett még be a számláinkra. Azzal, hogy ezt befogadhatták, úgy érzem, hogy még egyszer megloptak

– mondta a cég tulajdonos-ügyvezetője, aki azt is hozzátette:


Így megy tönkre egy 17 éve működő jól teljesítő cég, amelyik 11 magyar munkavállalónak biztosít megélhetést. Az elmúlt években több mint egymilliárd forint adót fizettünk be, és most majd visszakapunk 36 millió forintot.

Mint mondta, a múlt héten még arról olvastak a hírekben, hogy a Sberbankot nem érintik az orosz-ukrán háború miatti szankciók, ezért nem is tettek lépéseket.