30 millió forintos síremlékkel tisztelegnek Kis Grofóék édesapjuk emléke előtt.. Gyönyörű síremléket kapott Nagy Grófo..Hatalmas sorscsapásként élték meg Kis Grófoék, amikor másfél évvel ezelőtt a koronavírus elragadta a családjától imádott édesapját, Nagy Grófot. A mulatós zene koronázatlan királyát tisztelték és elismerték az egész roma közösségben.


S annak ellenére, hogy a temetése idején még mindig tombolt a járvány az idősebb Kozák Lászlót hatalmas tömeg kísérte el utolsó útjára a szolnoki temetőben. A családja már ekkor elkezdte megépíttetni azt a monumentális, gránitból készült emlékhelyet, ami a napokban lett kész.


Temetésén a hatalmas, 4x4 méteres kriptába a zenész mellé helyezték különleges hangszerét, kedvenc ruháit és szerettei fotóját is. A most elkészült sírhelyen az égbe nyúló oszlopokon megtalálható Szűz Mária és Jézus szobra is, akik ezentúl őrizni fogják Nagy Grófo örök álmát. A tiszteletet parancsoló emlékhelyről készült fotót, ide kattintva tekintetitek meg. 


A Blikk információi szerint több hónapon keresztül készült az impozáns emlékmű és meglehetősen költséges volt. Egyetlen sírkőmester volt hajlandó elárulni néhány részletet a lapnak a kriptával kapcsolatban, azonban ő is a neve elhallgatását kérte.


„Látszik, hogy hatalmas munka van benne. Vagy sivakasi gold vagy brazil gold gránit az alap. A gránitot köbméterben mérik, ennek az anyagára minimum 20-30 millió forint volt, és akkor még ott van a munkadíj is. Általában a romák szoktak ilyen sírhelyeket emeltetni, a gránit pedig nagyon népszerű, hiszen akár száz évig is megőrzi a csillogását, időjárásálló, már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták. Az oszlopok tetején lévő feltehetően bronz szobrokkal együtt több tíz millió forintba kerülhetett az emlékhely emelése, gyönyörű munka, büszkék lehetnek rá” - árulta el a szakértő a Blikknek.


„Nem lehet megszokni a hiányát, óriási veszteség a mai napig. Igyekszem azokat az értékeket, azt a kultúrát továbbadni, amit ő adott nekem. Nagy felelősség a nyomdokaiba lépni, ő volt a kulcspont a családban, és mindenki felnézett rá. Most bennem látja a családom az édesapámat” - árulta el a zenész mély tisztelettel a hangjában.