30 millió forintos síremlékkel tisztelegnek Kis Grofóék édesapjuk emléke előtt.. Gyönyörű síremléket kapott Nagy Grófo..


30 millió forintos síremlékkel tisztelegnek Kis Grofóék édesapjuk emléke előtt.. Gyönyörű síremléket kapott Nagy Grófo..



Hatalmas sorscsapásként élték meg Kis Grófoék, amikor másfél évvel ezelőtt a koronavírus elragadta a családjától imádott édesapját, Nagy Grófot. A mulatós zene koronázatlan királyát tisztelték és elismerték az egész roma közösségben.


S annak ellenére, hogy a temetése idején még mindig tombolt a járvány az idősebb Kozák Lászlót hatalmas tömeg kísérte el utolsó útjára a szolnoki temetőben. A családja már ekkor elkezdte megépíttetni azt a monumentális, gránitból készült emlékhelyet, ami a napokban lett kész.


Temetésén a hatalmas, 4x4 méteres kriptába a zenész mellé helyezték különleges hangszerét, kedvenc ruháit és szerettei fotóját is. A most elkészült sírhelyen az égbe nyúló oszlopokon megtalálható Szűz Mária és Jézus szobra is, akik ezentúl őrizni fogják Nagy Grófo örök álmát. A tiszteletet parancsoló emlékhelyről készült fotót, ide kattintva tekintetitek meg. 


A Blikk információi szerint több hónapon keresztül készült az impozáns emlékmű és meglehetősen költséges volt. Egyetlen sírkőmester volt hajlandó elárulni néhány részletet a lapnak a kriptával kapcsolatban, azonban ő is a neve elhallgatását kérte.


„Látszik, hogy hatalmas munka van benne. Vagy sivakasi gold vagy brazil gold gránit az alap. A gránitot köbméterben mérik, ennek az anyagára minimum 20-30 millió forint volt, és akkor még ott van a munkadíj is. Általában a romák szoktak ilyen sírhelyeket emeltetni, a gránit pedig nagyon népszerű, hiszen akár száz évig is megőrzi a csillogását, időjárásálló, már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták. Az oszlopok tetején lévő feltehetően bronz szobrokkal együtt több tíz millió forintba kerülhetett az emlékhely emelése, gyönyörű munka, büszkék lehetnek rá” - árulta el a szakértő a Blikknek.


„Nem lehet megszokni a hiányát, óriási veszteség a mai napig. Igyekszem azokat az értékeket, azt a kultúrát továbbadni, amit ő adott nekem. Nagy felelősség a nyomdokaiba lépni, ő volt a kulcspont a családban, és mindenki felnézett rá. Most bennem látja a családom az édesapámat” - árulta el a zenész mély tisztelettel a hangjában.