Állítólag átaludták a szülők, ahogy beleesett a felmosóvízbe az 5 hónapos járásképtelen gyerek.. nagyon bűzlik itt valami, újabb fejlemény..


Állítólag átaludták a szülők, ahogy beleesett a felmosóvízbe az 5 hónapos járásképtelen gyerek.. nagyon bűzlik itt valami, újabb fejlemény..



Egészen megdöbbentő családi tragédia játszódott le az egyik XVII. kerületi, szerény körülmények között élő családok átmeneti szálláshelyén szombat éjszaka. Egy csecsemő a szülei mellett aludt, ám valahogy belekerült az ágy melletti, vízzel teli felmosóvödörbe. Mikor a szülők ráeszméltek, próbáltak segíteni rajta, de a kislányuk már halott volt.


Rejtélyes, hogyan jutott a vödörbe, hiszen egy öthónapos gyerek nem hogy járni, még kúszni sem igen tud. Ez a mozgásforma általában 6-8 hónapos korukban fejlődik ki náluk. Ami biztos, a 21 éves édesanyát a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt hallgatták ki. Vallomásában azt állította: mialatt a férje aludt, közös ágyukba tette a csecsemőt, ahonnan a vödörbe esett. A kérdés sokakban felmerült, vajon minden pontosan úgy történt, ahogy azt a nő előadta? Hiszen ha például maguk közé tették volna a babát, biztosan nem gurulhatott volna le az ágyról, de az is felvetődött, hogy nem riadhattak fel a hangokra?


Rákoskeresztúr egyik újépítésű lakóparkjának a szélén fekszik az alapítványi tulajdonban lévő Családok Átmeneti Otthona. A negyven férőhelyes otthonban jelenleg 11 hátrányos helyzetű vagy krízishelyzetbe került család él. Amikor vasárnap délelőtt a helyszínre érkeztünk, az intézmény fenntartójának képviselője éppen akkor távozott onnan. Érdeklődésünkre elmondta, a nyomozás folyamatban van, ők pedig nem akarnak nyilatkozni a történtekről. Annyit ezért közölt, a szülők már szombaton elhagyták a helyszínt, és vélhetően már nem is jönnek vissza. Úgy tudjuk, a tragikus sorsú család fél éve élt az átmeneti szálláson. Egy négyéves kislányuk és egy másfél éves kisfiuk van még, akiket a nagyszülők vittek el magukhoz. Tudtunk beszélni több lakóval és az otthon vezetőjével is, de az esetről ők sem akartak nyilatkozni. Csak azt tettek hozzá, nagyon megrázta a családot a tragédia. Értesüléseink szerint a feleség péntek este felmosott a szobában, ezért hagyta az ágy mellett a vízzel teli vödröt.