Ha ez igaz Putyinról, akkor itt a látszat mögött borzasztó nagy buborék van


Ha ez igaz Putyinról, akkor itt a látszat mögött borzasztó nagy buborék van



William Burns kijelentette: komolyan kell venni a vegyi fegyverekkel való fenyegetést, Putyin múltját figyelembe véve.


A Szenátus előtt azt mondta csütörtökön Burns, hogy szerinte nincs Putyinnak szándéka az ukrajnai háború tárgyalások útján történő lezárására, csak taktikai okokból egyezik bele a béketárgyalásokba – írja a HVG az ABC News nyomán. 


„Elnézve Putyin eddigi pályafutását, és hogy gyengeségnek tartja, ha ki kellene táncolnia valamiből, amiben hisz, vagy ha be kellene ismerni a hibát, ez vélhetően egy hosszú menet lesz” – mondta a tárgyalások eredményességével kapcsolatban a CIA igazgatója.


William Burns kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak komolyan kell vennie az orosz vegyi fegyverek bevetésének lehetőségét a háborúban, akár támadásként, akár úgynevezett hamis zászlós műveletben, azaz valótlanul az ukránokra fogva a dolgot. „Mindannyian pontosan tudjuk, hogy Oroszország számára ez is belefér” – közölte Burns, hozzátéve: már saját polgáraik ellen is meglépték ezt az oroszok, és legalábbis támogatták azt „Szíriában és mindenütt”.


A hírszerzés igazgatója azt is elmondta, hogy Putyin egyfajta „propagandabuborékban” tartja az orosz népet, teljes befolyása van az állami médiában, a független sajtót pedig ellehetetlenítette, azonban Burns úgy gondolja, hogy Putyin „nem fogja tudni a végtelenségig elzárni az emberek elől a valóságot”, ahogy egyre több szankciót vetnek be az országgal szemben, valamint az ukrajnai szörnyű képek is napról napra több embert érnek el, nem is beszélve a katonák haláláról.