Kövér László megint fizetésemelést kapott, nem is akármennyit. Hova emelik még a honatyák fizetését? Mi meg éhen halunk..


Kövér László megint fizetésemelést kapott, nem is akármennyit. Hova emelik még a honatyák fizetését? Mi meg éhen halunk..Márciustól több mint 100 ezer forinttal nő minden országgyűlési képviselő fizetése a törvénybe beépített, az átlagkeresetek alakulását követő automatizmus miatt. Kövér László házelnök bruttó 254 ezer forinttal kap többet, az Állami Számvevőszék elnökének pedig havi 424 ezer forint a növekménye.


A napokban kapják meg a megemelt fizetésüket a parlamenti képviselők: az alapilletmény 8,7 százalékkal, azaz 106 ezer forinttal emelkedik, de a különféle szorzóknak köszönhetően a politikusok túlnyomó része ennél jóval nagyobb béremelésnek örülhet.


Az emelés pontos mértékét csak a Központi Statisztikai Hivatal jelentése után számolhattuk ki, amelyben megállapították, hogy tavaly 438,8 ezer forint volt a bruttó átlagkereset. A képviselői alapilletményt az előző évi átlagkereset háromszorosában állapítja meg a jogszabály, így ez


márciustól 1 millió 316 ezer forintra nő.