Rákóczi Feri: imádkoztam érte, hogy " menjen el " az apám..megváltás volt számára a halál..


Rákóczi Feri: imádkoztam érte, hogy " menjen el " az apám..megváltás volt számára a halál..Miközben fiatal rádiósként éppen a nagy álmát kezdte megvalósítani Budapesten Rákóczi Feri, otthon élete legnehezebb időszakát élte: tüdőrák miatt haldoklott az édesapja. A Balázsék című rádióműsor sztárja elárulta, imádkozott azért, hogy István szenvedése minél rövidebb legyen.


Az egykor életerős, hatalmas, nagyhangú férfit ugyanis szinte felemésztette a kór, szerettei szeme láttára sorvadt el, de erős szervezete sokáig küzdött a betegséggel, amely nemcsak neki okozott felfoghatatlan fájdalmat, de a családtagjainak is, akik véggnézték a szenvedését..


– Nagyon sokáig haldoklott az apám, majdnem hat hónapig... Én nagyon messze voltam, és kevésszer látogattam meg. Anyám volt az, aki minden nap felült Újkígyóson a buszra, majd bement hozzá a szanatóriumba – emlékezett vissza a Rádió 1 sztárja, aki szinte bűnbánó módon bevallotta a műsorvezetőnek, Hajdú Péternek, egy idő után azért könyörgött, hogy az apja meghaljon. – Magas, közel kétméteres 140 kilogrammos pacák volt hatalmas hanggal, énekelt, óriási volt. Aztán jött a tüdőrák és összeesett. Negyven kilós volt a végén, amikor nála voltam... Akkor én már imádkoztam azért, hogy menjen el. Amikor tudod, hogy nincs visszaút, de lelkifurdalásod van amiatt, hogy apád halálát kívánod, idézőjelesen. De tudtam, hogy mindenkinek az lesz a megváltás...


– Természetesen mindenki bízik a csodában, mi is így voltunk vele, de egy idő után be kell látni, ha a tudomány jelenlegi állása szerint nincs mit tenni, akkor jobb egy haldoklónak, ha elmegy. Láttam, hogyan fogy el az apám, és anyám hogy megy tönkre ebben. Tudom, kegyetlen kimondani ezt, de akinek volt vagy van halálos beteg rokona, tudja, mit érez ilyenkor egy ember... – mondta nagyot sóhajtva Rákóczi, amikor erről a nehéz időszakról kérdeztük.