Az orosz tévék szerint, Putyin ledobja az atomot, és ez elég valószínű, majdnem biztos.


Az orosz tévék szerint, Putyin ledobja az atomot, és ez elég valószínű, majdnem biztos.



 „Vagy győzünk Ukrajnában, vagy kitör a harmadik világháború” – Az orosz tévében azt mondják, vereség esetén Putyin ledobja az atombombát

Ugyan a tévé főszerkesztőjét is megrémiti egy esetleges atomháború kirobbanása, de szerinte ők vagyis „az oroszok a mennybe jutnak majd, míg a nyugatiak egyszerűen károgni fognak.”


Az orosz állami propagandatévé, az RT (Russia Today) egyik vezető arca szerint Vlagyimir Putyin nem fogja elfogadni, ha esetleg az orosz csapatok vereséget szenvednének Ukrajnában és válaszcsapásként teljes nukleáris háborút indít a Nyugat ellen. AZ RT főszerkesztője és a Kreml üzeneteinek egyik legfontosabb szócsöve, Margarita Szimonyan tegnap este a munkahelye egyik műsorában kijelentette, hogy az az elképzelés, hogy Putyin megnyomja a piros gombot, sokkal „valószínűbb”, mint az, hogy elfogadja a háború elvesztését.


Vagy győzünk Ukrajnában, vagy kitör a harmadik világháború. Szerintem magunkat és a vezetőnket ismerve a harmadik világháború reálisabb. A leghihetetlenebb kimenetel, hogy mindez egy atomcsapással fog végződni, valószínűbbnek tűnik számomra, mint az, hogy elfogadjuk a vereséget.