Ellenzéki szavazatszámláló voltam egy kis faluban.. NA erről mindenkinek tudnia kell


Ellenzéki szavazatszámláló voltam egy kis faluban.. NA erről mindenkinek tudnia kell



„Legközelebb ezeknek a pártoknak biztosan nem fogok elmenni szavazatot számlálni”

A matematikus szerint a választás alapvető tévedése volt a szavazatszámlálás körüli hergelődés.

Mérő László tévedésnek tartja, hogy korábban a legfontosabb feladatként jelölte meg, hogy mind a 10,285 szavazókörben legyen legalább két ellenzéki szavazatszámláló.

„A tévedésem az volt, hogy erre valóban szükség van. Engem történetesen Zemplénbe, Sárazsadányba vezényelt az algoritmus. Elszántan mentünk oda kolléganőmmel azzal, hogy itt aztán csalás nem lesz, azt garantáljuk. Nos, az ott eltöltött hosszú és fárasztó nap alapján biztosan merem állítani, hogy akkor sem lett volna csalás, ha nem vagyunk ott”

– írja, megjegyezve, hogy azóta más ellenzéki szavazatszámlálókkal beszélgetve is világossá vált, hogy a választás nem ezen múlt. „Legalább húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol. A Fidesz valóban tarolt vidéken, de nem emiatt, hanem amiatt, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék” – értékelt.Azt is írta, sok mindenben megértette azt a vidéki világot, amely nagy többséggel a Fideszre szavazott, de legközelebb ezeknek a pártoknak biztosan nem fog elmenni szavazatot számlálni.„Ezt a hatalmas erőforrást használhatta volna az ellenzék sokkal hatékonyabban is, ha nem azt a buta mesét kellett volna megcáfolnunk, hogy vidéken agymosott fideszesek elcsalják a szavazást. Erre lett elhasználva az energiánk ahelyett, hogy ezt a sok százmillió forintnyi értéket arra használtuk volna, hogy kitaláljunk egy sok mindenki számára vonzóbb alternatívát Orbánnal szemben”