Fekete húsvét.. Egy blullterrier ölte meg a 12 éves Vilikét


Fekete húsvét.. Egy blullterrier ölte meg a 12 éves Vilikét



A tragédia egy hónappal ezelőtt történt, de a nyugdíjas Helga azóta sem tért magához a sokktól. Teljes szívével gyászolja a kiskutyáját, Vilit, aki 12 éven át volt a lgghűségesebb barátja. A polcon egy kerámia edény falán is a hófehér kedvenc fotója díszeleg.


"Egyedül élek, családtagjaimat korán elvesztettem, a kutyám volt a mindenem - mesélte a Blikknek Helga. - Együtt keltünk, este megvárta míg elalszom, azután ugrott csak fel az ágyamba, itt szuszogott mellettem. Vilivel sétálni indultunk, kinyitottam a kertkaput, kiszaladt, nem jár itt senki. Ahogy zártam be, oldalról bevillant, hogy az utca végén egy hatalmas kutya benéz, alig húsz méterről megpillantja Vilit, és megindul felénk."


"A bullterrier gazdája egy 70 év körüli vékony asszony elesett és elengedte az 50 kilós, csupa izom állatot. Az elszabadult véreb meg egyenesen a kiskutyának rontott" – idézte fel a legrémesebb pillanatokat Helga. A nagy dög a sarokig szaladt szájában a mozdulatlan, vérző kiskutyával, amit letett a földre. A gazdája itt érte be, rászólt, hogy “Ilyet nem szabad csinálni!” majd hang nélkül szépen elsiettek.


"Annyit nem mondott, hogy bocsánat, nem jött vissza másnap, hogy segíthet-e valamit? Én ott zokogtam, egy szomszédom vitt el állatorvoshoz. Adott ő mindent, de percekkel később leállt Vili szíve – kesergett Helga. Bár napokig kereste a környéken a vérszomjas ebet és a gazdáját is, de nem akadt a nyomára.