Lehet, hogy nem tudják felhozni a halott búvár holttestét..Marci örökre a mélyben maradhat..


Lehet, hogy nem tudják felhozni a halott búvár holttestét..Marci örökre a mélyben maradhat..



Az asszony a gyermekével együtt sokáig reménykedett, hogy Márton még életben van.

Egész Magyarországot megrázta a hős búvár tragédiája. Mede Márton vasárnap tűnt el a Jósvafőnél levő Kossuth-barlangban. Azonnal megkezdődött a keresése mintegy 50 búvár részvételével. A felesége a közelben várta a fejleményeket. Az asszony a gyermekével együtt sokáig reménykedett a helyszín közelében, de kedden késő este reményeik szertefoszlottak, Márton már soha többé nem tér haza. 


Katát nagyon megviselte a férje elvesztése, és most mindenképpen meg szeretné várni, hogy a kollégák felhozzák az üregből Marci holttestét 

- mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő informátor. Hogy miről beszélt még, az a Bors pénteki számából kiderül.

Kockázatos felhozni a holttestet

A Márton keresésében részt vevő búvárok videófelvételeket készítettek. Azok kiértékelése után a mentésbe bekapcsolódott Terrorelhárító Központ és búvármentők döntik majd el, hogy felhozzák-e Márton testét a mélyből. Mindenképpen szeretnék megadni a családnak a lehetőséget szerettük illő eltemetésére, de mérlegelniük kell a kockázatokat.

 

Egy buborék is okozhatta a tragédiát

Nagy Gábor barlangi oktató a Borsnak azt mondta, az adott terület az egyik legveszélyesebb Magyarországon, de Mede Márton az egyik legnagyobb tapasztalattal bíró búvárként pontosan tudta, hogy milyen helyzetben hogyan kell eljárnia. Már bebizonyosodott, hogy a tragédiát agyagomlás okozta, amit akár a búvár által kilélegzett levegő által vert buborékok is okozhattak.