Orbán elárulta, hogy mi lesz az első dolga, most hogy megnyerte a választásokat..


Orbán elárulta, hogy mi lesz az első dolga, most hogy megnyerte a választásokat..Miután vasárnap éjjel 11 óra körül szólt híveihez, Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek adta első interjúját:


“Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól.


Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő években, hogy ezt megháláljuk” – értékelt a kormányfő győzelme után, majd így folytatta:


“Azt szeretnénk, ha az unokáink büszkék lennének arra, amit mi leteszünk az asztalra, és olyan unokákat szeretnénk nevelni, akikre majd büszkék lehetnek az ő unokáik, és ez így fog menni, amíg a világ világ.


Erről szólt ez a mai választás, ez volt benne a misztérium. Magyarország él, Magyarország erős, és a magyarok szeretik a hazájukat.”


Hangsúlyozta: “Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk, vagy oda betagozódnunk, nem jön ki abból nekünk semmi jó.


És még ha valami jó ki is jönne, akkor sem éreznénk jól magunkat a bőrünkben, hiszen szabadságszerető, a független Magyarországba szerelmes magyarok vagyunk”.


Azt is elárulta, hétfőn mi lesz az első dolga most, hogy megnyerte a választásokat:


“Délben kormányülést tartok, arról fog szólni, hogy mi a következő teendő.”


A miniszterelnök tehát már hétfő délben összehívja a kormányt, valószínű több fontos döntés is születik majd, ezekről mindenképp beszámolunk.