Meghalt a kisfiam. a kis Norbika sírhelyét látogattam meg ma, amikor megláttam ezt..


Meghalt a kisfiam. a kis Norbika sírhelyét látogattam meg ma, amikor megláttam ezt..



Fájdalom Kétségbeesett kiírást tett közzé egy zsombói édesapa a Facebookon, ahol az ismerősei segítségét kérte, hogy kiderítse, hol és mikor temetik tulajdon kisfiát, mert volt párja és annak édesanyja nem hajlandó elárulni.

 

Egészségesen született

 

Többet nem szeretnék gyermeket – kezdi a beszélgetést a 37 éves Miklós. A buszvezetőként dolgozó férfi kálváriája másfél évvel ezelőtt kezdődött, amikor párjával együtt gyermeket vállaltak. Norbika egészséges gyermekként jött a világra, de öt hónapos korától kezdődtek a problémák.


Halálos diagnózis

 

– A párom, Gabi beadatta Norbikának a kötelező védőoltásokat, és egy olyat is, amit egyébként nem muszáj. Hazavittük, és pár nap múlva belázasodott, két hét elteltével éreztük, hogy valami nem stimmel. Elvittük orvoshoz, ahol vért és csontvelőből is vettek mintát.

Kiderült, hogy vérrákja van. Semmilyen szülőnek nem kívánom ezt. Ha ez nem lett volna elég, Gabival megromlott a viszonyunk és külön váltunk. A bíróság neki ítélte a gyereket, de én nem akartam ellene harcolni, csak látni Norbikát. Nem túl rendszeresen, de találkozhattam a gyermekemmel.



Norbika aztán meghalt. Összeomlottam, számítottam rá, de erre mégsem lehet felkészülni. Gabi a temetéssel az édesanyját bízta meg, aki nemhogy nem értesített a saját fiam temetéséről, de fel sem vette a telefont, amikor hívtam. Kétségbeestem, kiírtam a Facebookra, mindent megtettem, hogy ott lehessek. Végül azon a napon felhívtam a patológiát, hogy ott van-e még Norbika teste. Kiderült, hogy elszállították. Ebből gondoltam, hogy akkor aznap lesz a temetés. Nagy nehezen kiderítettem a pontos helyet, és odamentem. Gabi ismerősei voltak ott, így kicsit messzebb álltam meg. Nem akartam én vitát, csak elbúcsúzni a kisfiamtól és ezt végezetül megtettem.