Meghökkentő új divat a te­me­tő­ben: nem ta­lá­lod ki, mi tesz­nek a sír­kőre


Meghökkentő új divat a te­me­tő­ben: nem ta­lá­lod ki, mi tesz­nek a sír­kőre



Vitányi Éva 16 éve vesztette el szeretett édesapját, Vitányi Lajost. A hajdúnánási asszony azóta is gyászolja „Papót”, akire szombat óta újfajta módon emlékezik: a temetőben, a síron ott van egy QR-kód, amit bárki leolvashat a telefonjával, és azonnal eljut egy internetes emlékoldalra, amin „Papó” és családja története fenn van – mint a nagy sztároknál…


Papír fotóalbum helyett netes emlékoldal


"Szükség van arra, hogy a következő generációk ne csak a szépen felállított sírkövek mellett emlékezzenek meg szeretteikről, hanem telefonjuk segítségével fotókat, videókat is tudjanak mutogatni a legfiatalabb családtagoknak, akiknek nem volt alkalmuk megismerni az elhunytat"


"Az ötlet akkor ugrott be, amikor egyik alkalommal összegyűlt a családunk, hogy közösen megemlékezzünk a nagyapámra, aki sajnos már nem lehet közöttünk. Leültünk egy asztalhoz, elővettük a fotóalbumokat, és történeteket meséltünk arról, milyen volt ő valójában.


De rá kellett jönnünk, hogy 16 év távlatában nehéz mindenre visszaemlékezni, így belegondoltam, hogy milyen jó lenne egy gombot megnyomni, ami felidézi helyettünk a nagyapát..