Ő a kis Inezke, akit a hanyag sofőr a buszon felejtett. A kislánynak belső vérzése van, haldoklik


Ő a kis Inezke, akit a hanyag sofőr a buszon felejtett. A kislánynak belső vérzése van, haldoklik



Öngyilkosságtól féltik a tomajmonostorai óvodabusz sofőrjét. T. István vezette azt a járművet, amelynek órákra a fedélzetén felejtették a négyéves Inez Flórát, akit életveszélyes állapotban, helikopterrel szállítottak kórházba. A kislány édesanyja folyamatosan imádkozik, miközben azt kívánja, hogy a férfi is élje át azt a szenvedést, amit a gyermek.


Élet és halál között lebeg az a kislány, akit hosszú órákra az óvodabuszon felejtettek még kedden Tomajmonostorán. A járat a környék településein reggelente begyűjti a gyerekeket, hogy elszállítsa az intézménybe, majd délután haza is vigye őket. Eddig tisztázatlan körülmények között senki nem vette észre, hogy Inez Flóra nem szállt le a járműről. A busz leparkolt, és vélhetően nagyon gyorsan felmelegedett a légtere. A fatális hiba csak akkor derült ki, amikor T. István buszvezető délután a buszhoz ment. Azonnal értesítették a mentőket, később helikopterrel szállították a debreceni kórházba Inez Flórát. Ott érte utol a Bors Kovács Esztert, az aggódó édesanyát.


Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre


 – fakadt ki Eszter.


„Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ő hibázott, remélem, meg is kapja a méltó büntetését. Még beszélni sem tudtunk a történtek óta a gyermekünkkel, mert nincs olyan állapotban. Ma alhatok először mellette, Flóra nincs jobban, de az orvosok biztatnak.” (A kislányt lapzártakor még altatásban tartották.)


Feddhetetlen család


T. István, a szóban forgó busz Kunhegyesen élő vezetőjének házát megtalálta a Bors, de a férfi semmilyen jelzésre nem reagált. Vélhetően az épület falai között bujkált. 


„A felesége, Judit egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról” – mondta egy helybéli. Végül ifjabb T. Istvánnal, a sofőr fiával tudtak beszélni a családból.


„Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval” – mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt:


„Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk” – fejezte be a fiú.