.

10 háziasszonyból 9 lisztet és tojást használ a rántott csirkehús sütésekor. Pedig létezik egy könnyebb módszerA legtöbb háziasszony lisztbe és tojásba forgatja a csirkehúst, mielőtt kisütné azt. A csirkéből készült rántott hús igen finom és közkedvelt étel.


Az alábbiakban viszont egy ennél kevésbé időigényes, viszont végeredményét tekintve íncsiklandó megoldást mutatunk rántott csirke elkészítéséhez. Ez a pácolt rántott csirke!


Mire lesz szükséged?


4 darab csirkemell filé,

50 gramm majonéz,

30 gramm mustár,

40 gramm méz,

30 milliliter olaj,

5 gerezd fokhagyma,

Fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors (ezeket tetszés szerinti arányban használhatod, vagy akár helyettesítheted is saját és családod ízlésének megfelelően).

Először a pácot készítjük el. Összekeverjük a mustárt, olajat, fokhagymát (zúzva), mézet és majonézt, és ezután fűszerezzük tetszés szerint. Ismét jól összekutyuljuk az egészet.


A csirkemellet szeleteljük vékonyra és klopfoljuk ki. Ezután egy tálban hagyjuk állni kettő órán keresztül úgy, hogy a fentiek szerint elkészített pác rajta van.

 

Ezután csak bele kell tennünk a már megpácolt húst egy sütőpapírra kibélelt tepsibe, ráönteni a maradék páclét, és 180 fokon 30-40 percig sütni (érdemes “félúton” meg is forgatni a húst).

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak