"A háborúra tekintettel megkérem a kormányt, hogy ne vonjon a fizetésemből adót, járulékot, nem finanszírozok egy ilyen mocskos rendszert, ami...


"A háborúra tekintettel megkérem a kormányt, hogy ne vonjon a fizetésemből adót, járulékot, nem finanszírozok egy ilyen mocskos rendszert, ami...Rendkívüli bejelentés egy állampolgártól!!!! – írja a Facebookon Tóth János annak a levélnek a felvezetőjeként, amit a kormánynak címzett a tegnapi rendkívüli bejelentések után.


Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:


“A háborús helyzetre való tekintettel és az energiaválság okán is megkérem jelenleg hatalmon lévő kormányunkat, hogy a következő hónaptól NE vonjon a fizetésemből sem, ADÓT sem JÁRULÉKOKAT. Sajnálattal tudatom, hogy nem áll módomban finanszírozni egy olyan mocskos rendszert , amely kirabol, átver és cserben hagy. Nem adok pénzt Orbán főispánuram béremelésére, sem gigantikus tűzijátékra, sem a képviselők havi 450 000 Ft-os lakhatási támogatására sem ( az én lakhatásomat sem támogatja senki, pedig bérminimumon vagyok). Ha nincs pénz a megélhetésemre, a fűtésemre, akkor a kormánytagok, képviselők és más paraziták luxusára, és elmebeteg kormányzására se legyen. 


A felmondásomat letétbe helyezem, hisz eddigi munkám a mai napon értelmét vesztette. Bérem nem fedezi a felvázolt leendő fűtésemet sem, nem hogy a megélhetésünket. Nem azért dolgozom,  adózom, és fizetem a járulékokat, több mint 30 éve, hogy ellopják ezen befizetéseimet, hogy semmibe vegyenek, hogy engem büntessetek azért, mert a nyomorúságos béremből nem tudtam fűtés korszerűsíteni, hogy nem telik másra csak arra, hogy vegetáljak. Ha egy rendszer nem becsül meg, akkor abból a rendszerből ki kell lépni. Tehát, a családom és önmagam védelme érdekében a jövőben nem tudok adózni és járulékot fizetni, az én munkám nem a mások megélhetését,valamint luxusát hivatott finanszírozni, hanem a családomét.


 Remélem, kormányunk tudomásul veszi, hogy  meggondolatlan intézkedései a családomban is rendkívüli helyzetet teremtett elő, és megértéssel fogadja kényszerű hozzáállásomat a kialakult helyzetben. A rendkívüli vészhelyzet, rendkívüli hozzáállást követel meg tőlem is. Első a család, minden más másodlagos….de gondolom ez nem probléma, hisz kormányunk a családok kormánya.”