Holnap nagy nap lesz a nyugdíjasok körében.. megérkezik a plusz pénz, és nem kevés jön!


Holnap nagy nap lesz a nyugdíjasok körében.. megérkezik a plusz pénz, és nem kevés jön!



Aki bankszámlára kérte nyugdíjának utalását, annak kedden kerül az évközi nyugdíjemelés a bankszámlájára, így július 12-én több mint másfélmillióan jutnak a járandóságukhoz, tájékoztatta a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára az MTI-t.


Tállai András leszögezte, a júliusban érkező pluszpénzzel a nyugdíjasok mellett többek között a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, a baleseti és a rokkantsági járadékban részesülők is számolhatnak.


A nyugdíjasok több mint 60 százalékának átutalással érkezik júliusban a pénz

– mondta. Hozzátette, mintegy 900 ezer nyugdíjas és más ellátásban részesülő választott postai kézbesítést, akiknek a szokásos naptári napon viszi a postás a kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjat vagy ellátást és a visszamenőlegesen járó korrekciót. Egyre többen választják az utalást, mutatott rá az államtitkár, aki szerint ebben szerepet játszhat az is, hogy míg a bankszámlára július 12-én érkezik a nyugdíj és az azzal együtt érkező nyugdíj-kiegészítés összege, addig a postai kézbesítés július 29-ig tart.