KIDERÜLT AZ IGAZSÁG – Íme a táblázat, ami rosszul mutatja hogy mennyit fogsz majd fizetni a gázért és az áramért


KIDERÜLT AZ IGAZSÁG – Íme a táblázat, ami rosszul mutatja hogy mennyit fogsz majd fizetni a gázért és az áramért



Mindenki számol, a korábbi gáz-, illetve villanyszámláit bogarássza, hátha ki tudja deríteni, hogy augusztustól mennyivel emelkedik a rezsije. Mert az szinte garantálható, hogy a lakosság jó része többet fizet majd. Ám pontos adatokat egyelőre nem tudni, mivel a kormány nem jelentette be még hivatalosan az új rendeletet és a részletszabályokat sem.


Lassan körbejárja a magyar internetet egy táblázat, amelyben állítólag az látható, várhatóan mennyi lesz a gáz- és villanyszámlája a rezsicsökkentés szabályainak megváltoztatása után azoknak, akik az átlag felett fogyasztanak és kénytelenek lesznek piaci árat fizetni a szolgáltatásokért. Mi lerántottuk a leplet erről a táblázatról  és kijelenthetjük hogy nem igaz!


Erről a táblázatról van szó:




Nagyon fontos kiemelni hogy a  táblázat tényleg vírusszerűen terjed, de az ott szereplő adatok nem valódiak, hiszen a kormány a pontos rendeletet és az új szabályokat még nem osztotta meg hivatalosan, ezért nem lehet tudni, hogy hogyan kívánják szabályozni majd az új rezsiárakat.Ráadásul a táblázat nem az átlag feletti rész növelésével számol, hanem a teljes összeg növelésével és nem veszi figyelembe azt sem, hogy a számlák végösszegének egy része nem is az elhasznált energia, hanem a rendszerhasználati díj.