Rendkívüli bejelentés jöhet a kormánytól ma. Még 50 perc!


Rendkívüli bejelentés jöhet a kormánytól ma. Még 50 perc!



A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) meghívót küldött ki, ugyanis rendkívüli Kormányinfót tartanak - szokatlan időpontban - szombaton 11 órakor. Fontos bejelentések jöhetnek.


A meghívó a szokásos szöveggel érkezett, mégpedig hogy hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő magyarázzák majd el a kormány lépéséinek az okát.


Az elmúlt napok történéseiből azonban lehet következtetni arra, hogy pontosan miről szeretnének tájékoztatni az embereket Gulyásék:


Péntek délután a Mol elnök-vezérigazgatója Hernádi Zsolt Rogán Anatallal tárgyalt, aki jelezte, hogy az üzemanyag-ellátás biztonsága is veszélybe kerülhet, ha ebben formában is fennmarad az ársapka. Nagy eséllyel ezzel kapcsolatban is készül bejelentésre a kormány.

Orbán Viktor több fontos bejelentést tett péntek reggeli rádiós interjújában, többek közt arról, hogy két évvel, 2024-ig meghosszabbítják a kedvezményes lakásáfa programját. Erről itt írtunk bővebben:

A miniszterelnök arról is beszélt , hogy a kormány több energiapolitikai lépést is tesz az energia-veszélyhelyzet miatt. Például megtiltják a tűzifa exportját és növelik a kitermelést a hazai erdőgazdálkodásokban, valamint kályha- és kazánprogramot indítanak.

Ezek mellett fontos még, hogy az aszálykárok mérséklésére is újabb intézkedésekkel készülnek. Operatív törzset állítottak fel a probléma megoldására.