Tüzijáték helyett tűzifára költi Szeged a pénzt, és azt odaadják a rászorulóknak.


Tüzijáték helyett tűzifára költi Szeged a pénzt, és azt odaadják a rászorulóknak.



Lemondja a tűzijátékot a szegedi önkormányzat az egyre súlyosabb gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt.


Tűzijáték helyett tűzifára költ a rászorulóknak a szegedi önkormányzat idén

A tűzijáték megrendezésének költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére költi a szegedi önkormányzat idén

 

– olvasható a polgármesteri hivatal azt közleményében. Azt írják, az augusztus 20-a, Szent István napja kiemelten fontos ünnep, de a súlyosbodó gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt nem lesz tűzijáték.

 

A teljes közlemény szövege:

 

„Augusztus 20-a, Szent István napja számunkra kiemelten fontos ünnep, az egyre súlyosabb gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt azonban idén lemondjuk a tűzijátékot. A tűzijáték megrendezésének költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére fogjuk fordítani.A kisvállalkozókat sújtó év közbeni adóemelés, a lakossági gáz- és áramáremelés több tízezer szegedi polgár és család életét keseríti meg. Az egekbe szökő infláció miatt egyre több ember megélhetése kerül veszélybe. Mindezt tetézi a soha nem látott hőhullám és szárazság, amelynek eredményeként környékünkön is több tűzeset történt az elmúlt hetekben. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért úgy döntött, az idei tűzijátékot lemondja, annak forrásait pedig a rászorulók megsegítésére fordítja. Több száz szegedi családot tudunk így segíteni tűzifával. A városi ünnepség egyéb programjait a korábbi évek szokásaihoz hasonlóan megtartjuk”.