Dráma: Schobert Norbi agyának fele elhalt majdnem - mentőhelikopter jött érte


Dráma: Schobert Norbi agyának fele elhalt majdnem - mentőhelikopter jött érte



Egy év telt el azóta, hogy Schobert Norbert – életében már nem először – szembenézett a halállal. Az üzletember tavaly augusztus 26-án sztrókot kapott a szentendrei otthona előtt, mentőhelikopterrel szállították kórházba, és talán csak perceken múlt, hogy életben maradt. Újjászületésének egyéves évfordulóján Norbi a Blikknek mesélt arról, hogy az eltelt időszak alatt miben változtatta meg az életét. Kiderült, hogy miközben pár héttel a kórházba kerülése után úgy tűnt, minden teljesen rendben van, az elmúlt egy évben a háttérben komoly küzdelmet folytatott a sztrók utóhatásaival.


– Aznap ötvenszázalékos agykárosodást szenvedtem, másfél órán keresztül nem kapott oxigént az agyam. Éppen ezért különösen hálás vagyok, hogy most már teljesen jól tudok beszélni, sokáig ugyanis akadt a nyelvem. Az autóban azonban rendszeresen gyakoroltam, ha egyedül voltam, hangosan kimondtam a gondolataimat, magamban beszéltem. A mozgásom sem volt százszázalékos, a jobb oldalam kicsit lemaradt és béna volt, ez is egy év alatt múlt el, köszönhetően annak, hogy rendszeresen sportolok és annak, hogy a tükörben nézve próbáltam korrigálni a testtartásomat, a kezem mozgását – idézte fel az üzletember a gyógyuláshoz vezető utat.


Azt is elárulta: lelkileg megváltoztatta, hogy tíz éven belül már harmadszor nézett szembe a halállal, hiszen először a szíve, majd egy kórházi fertőzés miatt került életveszélybe. Ám azokat is túlélte, ahogy az egy évvel ezelőtti agyérgörcsöt is.