Elmarad a légiparáré! A várható időjárás miatt, valószínűleg a tüzijáték is


Elmarad a légiparáré! A várható időjárás miatt, valószínűleg a tüzijáték isAz augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a hétvégére várható kedvezőtlen időjárás miatt ma ismét ülésezett és döntéseket hozott, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.


A mai, pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés.


Holnap, augusztus 20-án a reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.


A holnap 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.


Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi – azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.


Meteorológiai szolgálat: a tűzijáték időpontját is érinthetik a záporok, zivatarok

Kérik, hogy aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse nyomon az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.


A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a holnap 12 órai ülését követően fog döntést hozni.