Hamarosan bejelentés következik, összeült az Operatív törzs, durva, hogy mit közölhetnek


Hamarosan bejelentés következik, összeült az Operatív törzs, durva, hogy mit közölhetnekSzombaton reggel 7 órakor összeült az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.


Az ülést azért hívták össze, hogy megvitassák az időjárási helyzet alakulását, és szükség esetén döntsön a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.


 

A 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

A 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs ma 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ismét arra kérte a közösségi oldalán az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit, hogy fokozott figyelemmel kísérjék az időjárási változásokat.

Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.

Hogy milyen lesz, ha lesz, a tűzijáték Budapesten, arról az Index videócsapata forgatott. Az Iványi Árpáddal és alkotótársával, Réti Barnabással készült beszélgetést itt nézheti meg.