Ma Balatonon megittunk egy pohár csapvizet ebben a cukrászdában.. ENNYIT kellett érte fizetnünk..


Ma Balatonon megittunk egy pohár csapvizet ebben a cukrászdában.. ENNYIT kellett érte fizetnünk..

 


Nemrég egy fogyasztó megosztott a közösségi oldalán egy képet, miszerint egy balatonfüredi cukrászdában járt, ahol 11. 350 forintot hagyott ott.


De nem ám luxustermékeket vásárolt, vagy épp temérdekszám vette a cukrász készítményeket, hanem ebből az összegből jóformán nem vett semmit, amiből jól lakott volna.


A számlán szerepel két darab közepes vegyes fagyi, két pisztácia különbözet, két karamell öntet, egy közepes latte, illetve egy mentes és egy szénsavas ásványvíz.


A képen szereplő árból tisztán látszik, hogy a 2 darab fagyi összesen 5.000 forintért lett kiszámlázva, ami még pesti szinten is irreális, az 1 darab mentes vizet pedig 1.100 forintért kínálja a helyi kávézó.




A kommentelők a kép láttán elborzadtak, és sorra záporoztak a dühös hozzászólások:


- Vicc az egész! - akadt ki egyikük.


- Bocsánat, hogy ezt mondom, de bolond aki megveszi - fűzte hozzá egy másik.


- Ez nagyon durva! - nem talált a látottakra szavakat egy nő.


- Ezért a számláért 200 ezer forintos büntetés járna, mivel nincs a NAV pénztárgéppel kapcsolatban! Mifelénk is nagyon sok étterem ad ilyen számlát, ezt hívják adócsalásnak! - lett rá figyelmes egy nő.


- Nagyon lassú a kiszolgálás, és még cukormentes fagyijuk sincs... Legalábbis tavaly nem volt, azóta nem is megyek oda - tette szóvá egy másik.


Szintén egy balatoni cukrászdában egy vásárló két pohár 4 dl-es csapvizet 720 forintos áron kapott meg, míg 1 darab latte kávét 1.790 forintos áron fogyaszthatott el.





- Jesszusom! A pohár vizet is ingyen adom! A kávé árába nem fért volna bele? Remélem nem adtál borravalót - jegyezte meg a vásárló ismerőse.


- Kérhetne egy 50 forintot decinként, az még úgy nem felháborító, de 180 forint/ deci azért pofátlan - akadt ki egy férfi a kép láttán.


 Már cukrászdába járni is luxusnak számít: a cukrászok egyre nagyobb bajban vannak

Már cukrászdába járni is luxusnak számít: a cukrászok egyre nagyobb bajban vannak

- Hát ez azért már bicska nyitogató azt hiszem - írta egy felháborodott lakos.


- A balatoni levegővételért még nem is kértek semmit? - kérdezte némi cinizmussal egy másik.


- Kifizettettek 1 köbméter vizet - írta egy kis matek után egy férfi némi poénnal fűszerezve.