Magyarországért..Szeles Erikáért, Budapestért.. -feliratú bombákkal lövik az Ukránok az Oroszokat


Magyarországért..Szeles Erikáért, Budapestért.. -feliratú bombákkal lövik az Ukránok az Oroszokat



Magyar üzenetekkel bombázzák, pontosabban rakétázzák az oroszokat az ukránok

Budapestért, Magyarországért, 1956-ért, Szeles Erikáért

– ezek olvashatóak azokon a rakétákon, amelyekkel ukrajnai katonák pózolnak egy augusztus 20-i jókívánságok társaságában megosztott fényképen magyar és ukrán zászlók előtt. Szeles Erika az 1956-os forradalom 15 éves mártírja volt, akit nyakon lőttek a szabadságharcot leverő szovjet katonák.


Az rtl.hu beszámolója szerint fotókat – melyek közül az egyiken az Ungvári Egyetem frontról is tanító oktatója, Fegyir Sándor is feltűnik – Viktor Scsadej osztotta meg, aki korábban politikusként volt aktív, és indult Ungvár polgármesteri székéért, most pedig Fegyirrel együtt harcol a fronton.


A bejegyzéshez fűzött leírásában Scsadej augusztus 20-a alkalmából, magyarul is üzent.



Gratulálunk magyar barátainknak az államalapítás ünnepe alkalmából (Szent István napja). Több ezer ember életét követelte Magyarországon és Ukrajnában is az orosz agresszió, akik népük szabadságáért haltak meg. Emlékezünk mindazokra, akik orosz kéz által pusztultak el. Hitler példájából pedig tudjuk, hogy az ilyen diktátorok nem állnak meg egy államnál. Ezért védjük most Ukrajna és Európa szabadságát. A mi szabadságunkért és a tietekért!