.

Megérkezett a borzalmas vihar Magyarországra, már 10 megyébe tombolMagyarországon hosszú idők óta nem volt olyan szárazság, mint ezen a nyáron. A következő napokban azonban úgy néz ki, hogy jelentős mennyiségű eső, viharos formában érkezik hozzánk. A Dunántúlon máris szörnyű esőzésekkel kell számolni.


Súlyos biztonsági hibára figyelmeztet az Apple: kiberbűnözők vehetik át az irányítást rengeteg készülék felett – Milliárdok tülekednek a frissítésért

Sziget: annyi szemetet hagytak maguk után a fesztiválozók, mint amennyi egy kerületben gyűlik össze egy hét alatt

Pénteken egy hullámzó hidegfront éri el Magyarország térségét. A front előtt és a fronton délutántól - jelentős bizonytalanság mellett - a Dunántúlon és a középső országrészben szórványosan már megjelenhetnek heves zivatarok. A zivatarokhoz lokálisan károkozó szélroham, vagyis akár 120kmh-s széllökések is társulhatnak, illetve jégeső is, ami 5cm átmérőjű darabokban is aláhullhat. Mindezt 30mm-nyi csapadék kísérheti.


Ezt követően, este a hidegfront érkeztével a zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződnek, így a fent említett kísérőjelenségek a Dunántúlon és az ország középső sávjában már kiterjedten is előfordulhatnak.


A pénteki heves zivatarok számosságát, térbeli előfordulását tekintve még jelentős a bizonytalanság, az időjárási helyzet függvényében a piros riasztási fokozat kiadása sem zárható ki.Az éjszaka második felétől egyre inkább a felhőszakadás jelenti majd a legnagyobb kihívást. Mértéke 30-50mm körül alakul majd.


Szombat napközben több hullámban, több helyen várhatóak zivatarok legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben. A zivatarokat a felhőszakadás mellett helyenként viharos szél és jégeső kísérheti.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak