Most kell felkötni a gatyát, kiderült, hogy milyen tél elé nézünk..


Most kell felkötni a gatyát, kiderült, hogy milyen tél elé nézünk..



Mióta elszabadultak az energiaárak, és Európa attól retteg, nem lesz elég gáz a téli fagyok idejln, mindenkit az a kérdés foglalkoztat: milyen idő várható idén ősszel és télen, mennyire lesz hideg, mennyit kell majd fűteni? A válasz eddig váratott magára, most azonban a Severe Weather közzétette a mostani télre várható előrejelzését. Íme a részletek!


Ezeket láttad már?


Durván kiakadt a nyaralásán Weisz Fanni, ezt már nem hagyhatta szó nélkül

Németh Lajos a jövő hét időjárásáról: az ország egyik felének jó lesz, de a másikon...


Hideg lesz-e, és ha igen, mennyire az idei ősz és tél? Az időjárás eddig is mindannyiunkat foglalkoztatott, ám most, hogy a rezsiárak elszabadulni látszanak, a rezsicsökkentés sem jár majd automatikusan a fogyasztásunk után, különösen fontos kérdés: mennyire lesz hideg az idei tél?


A Severe Weather elemzői elkészítették az idei őszre és a tél elejére vonatkozó előrejelzésüket, melyben pontos hőmérsékleteket ugyan nem közölnek - ez a nagy időtáv és a meteorológiai bizonytalanságok miatt nyilván lehetetlen is - de megpróbálnak választ adni arra, milyen tendenciák érvényesülnek majd az északi félteke időjárásában. Arra jutottak:


Európában az átlagosnál melegebb hőmérséklet várható a kontinens nagy részén. Ősszel a kontinens nagy részén nagynyomású rendszer fog uralkodni


- írták.


A szervezet honlapján közzétett térkép azt mutatja: Európában a szeptember-október-novemberi időszakban várhatóan akár egy fokkal is magasabb átlaghőmérséklet lesz a jellemző, mint egy átlagos évben.