Olyan fordulat jön ma az időjárásban, amire nem voltunk felkészülve


Olyan fordulat jön ma az időjárásban, amire nem voltunk felkészülve



A sötét esőfelhők egy pillanat alatt tűnnek el az égboltról.


Az elmúlt napokban egyáltalán nem volt bölcs dolog esernyő nélkül kitenni a lábunkat otthonról, ám a nyár szerelmesei számára most van egy jó hírünk: péntektől visszatér a rekkenő hőség!


Először azonban nézzük meg, mi vár ránk csütörtökön a legfrissebb előrejelzés szerint:

Délkelet, kelet felől egyre nagyobb területen lesz napsütés. Délután ugyan megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadékra kicsi az esély. 27-34 fok közé melegszik a levegő, sok helyen visszatér a hőség.


 Pénteken többórás napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. A Dunántúlon fátyolfelhők jelennek meg, keleten gomolyok képződnek. Utóbbi helyen fordul elő frissítő zivatar. 32 fok körül változik a hőmérséklet. Az ÉK-i szél élénk lesz.


Hétvégén sok napsütés lesz délutáni gomolyfelhőkkel. Zápor, zivatar elszórtan valószínű. Kitart az igazi nyári idő: a hőmérséklet 30-34 fok körül alakul. Gyenge lesz a légmozgás is.


A koponyeg.hu tájékoztatása szerint fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. A meleg, fulladt idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.