A fóti iskolában pénteken 16 fokot mértem a fiam tantermében! Ez most már tarthatatlan!16-18 fok van egy fóti gimnáziumban, ezért az igazgató azt írta a szülőknek, hogy öltöztessék fel rendesen a gyerekeket, valamint meleg teát is osztanak. A város egyik képviselője szerint, azonban az iskola egy fűtési rendszeren van a fóti gyermekvárossal, így ott is hideg lehet, pedig ott is élnek kiskorúak. Közben a katasztrófa-védelmi főigazgatóság október 15-ig megtiltotta a fűtést a laktanyákban, a tűzoltók még hősugárzót sem használhatnak. Az ATV Híradó riportja.


A Fóti Népművészeti Szakgimnázium igazgatója tájékoztatta a szülőket, hogy 16-18 fok van az iskolában, ezért azt javasolta, a fázós gyerekeket öltöztessék fel rendesen, küldjenek velük pokrócot, mert később sem lesz jobb idő, a fűtés ugyanis még hetekig nem indul el.


A város egyik önkormányzati képviselője szerint a gimnázium akkor kap fűtést, ha a gyermekközpont fűtése is elindul. Vargha Nóra úgy tudja, folyamatosan egyeztetnek az intézményvezetők.


„Biztos vagyok benne, hogy azon vannak mind a ketten, hogy a fűtés mielőbb megindulhasson, hiszen a gyermekközpont intézményeit is ugyanez a rendszer fűti, és ott is vannak jelenleg kiskorúak” – fogalmazott az önkormányzati képviselő.


A gimnáziumi állapotokról egy szülő tájékoztatta a HVG-t, azonban a fóti gyermekvárosnak nincs beszámolási vagy egyeztetési kötelezettsége a várossal.