Ez a férfi okozta a vajúdó nő férjének, gyermekének és további 3 embernek a halálát..talán mobilozott, amikor a szembe sávba tért át..


Ez a férfi okozta a vajúdó nő férjének, gyermekének és további 3 embernek a halálát..talán mobilozott, amikor a szembe sávba tért át..



Minden balesetnek van egy vétkese, de vajon szabad-e azonnal ítélkezni a szabályszegő felett?


A Blikk tegnap számolt be a borzalmas miskolci tragédiáról, amelyben öt ember vesztette életét. Egy apa a 13 éves lányával és két barátjukkal tartott hazafelé a miskolci kórházból a férfi vajúdó feleségétől, amikor a szemközti sávból, nagy sebességgel áttért eléjük és letarolta őket egy kocsi. Az ütközés után mindenki meghalt, a vétkes sofőr hozzátartozóitól pedig most megtudtuk: szó sincs arról, hogy a szerettük tettének hátterében öngyilkossági szándék állna. Szerintük csupán egy szerencsétlen baleset történt, ami nekik is hatalmas fájdalmat okoz. A Blikknek a férfi nővére - a családjuk tudtával és beleegyezésével - számolt be arról, mit gondolnak a történtekről.


Balázs, a 46 éves családapa egy szerencsi társasházban élt a három, 10, 13 és 15 éves fiaival, de velük lakott a gyerekek nagymamája is. A megélhetésük érdekében a felesége Németországban dolgozik, és a tragédia idején is külföldön tartózkodott.


– Kérem, még senki ne ítélkezzen az öcsém felett! A legnagyobb fia elmondása szerint az édesapjuk este nyolc körül a másnapi uzsonna beszerzésére indult el otthonról. Miután nem érkezett haza a megbeszélt időben, hívni kezdték, de akkor már nem érték utol. Hogy miért hagyta el Szerencset, esetleg mást is el akart-e intézni, már sosem tudjuk meg. Mindenesetre a gyalázkodásokat és a rosszindulatú megjegyzéseket tisztázva szeretném leszögezni, a testvérem imádta a gyerekeit, bármit megtett volna értük, és nem akart szándékosan véget vetni az életének! – kezdte lapunknak Tiszavári Zita.


Az öccse arcüregében 19 éves korában egy daganatot találtak, amire sugárkezelést kapott. A légzési nehézségei miatt később gégemetszést végeztek rajta, de az állapota sosem volt tökéletes. Ő nevelte és látta el a gyerekeket, mivel dolgozni nem igazán tudott. Nővére szerint Balázsnak az elmúlt időszakban nagyon rosszra fordult az egészségi és fizikai állapota. Idén januárban sztrókot kapott, aztán hónapokig kezelték infúzióval, a zsibbadó lába miatt pedig gyógytornászok is foglalkoztak vele. Nehezére esett a harmadik emeleti lakásukba felmenni, de az autóvezetés is megterhelő volt számára.


– Tény, hogy gyorsabban hajtott a megengedettnél, de annak biztos nyomós oka volt, hogy áttért a szemközti sávba. Elképzelhető, hogy egy újabb sztrókot kapott, vagy csak egyszerűen begörcsölt a január óta rosszul működő lába és le kellett hajolnia. Persze az sem kizárt, hogy a mobiljára nézett – tette hozzá a gyászoló testvér, aki a családja nevében együttérzését és részvétét fejezi ki a többi áldozat hozzátartozói felé.


Ahogy még a családból senki, úgy a gyerekek sem fogták fel, hogy az édesapjuk nincs többé. Azt pontosan tudják, hogy mi történt, a feldolgozásban viszont több szakember is segíteni fog nekik.