Felmentették LL Junior kisfiának halálának ügyében az elsőrendű vádlottat..Nem bűnös


Felmentették LL Junior kisfiának halálának ügyében az elsőrendű vádlottat..Nem bűnös



Bár ítélet született, mégsem került még pont L.L. Junior három éve halálra gázolt kisfia ügyének végére a Fővárosi Törvényszéken.


A Fővárosi Törvényszék felmentette a vádlottat, a kisfiú édesanyjának, Hopp Csillának a barátnőjét, P. Carment. Mint arról a Blikk beszámolt, az indoklás szerint nem megállapítható, hogy csak P. Carmen tartózkodott a kisfiú mellett és az ő mulasztása miatt következett be a tragikus baleset. A bíró szerint a gyerekek mögött állóknak észlelnie kellett, hogy nem fogják a kisfiú kezét. P. Carmen ugyanakkor a tőle elvárható gondossággal járt el, amikor megfogta a gyerek kezét és rászólt, hogy ne lépjen le, mert piros a lámpa. Az pedig, hogy úgy kellett kihúznia, kirántania a kezét a gyereknek, azt is jelenti, hogy valamilyen erővel fogták.


A bíróság indoklásában elhangzott az a nagy igazság is, hogy születhet az ügyben bármilyen ítélet, de L.L. Junior és Hopp Csilla kisfiát már semmi nem hozza vissza. A bíróság szerint elfogadhatatlan, hogy ha történik egy tragédia, akkor annak mindenképp felelőse kell legyen.

Az ügyész mégis fellebbezést jelentett be a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében. A védelem tudomásul vette ezt, másodfokon folytatódik majd az ügy.