Kirúghatják a teljes tanári kart, abban az iskolában, ahol a 11 éves kislány a vonat elé ugrott - petíciót indítottak a kirúgásértVasárnap Gyürén egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, méghozzá szándékosan. Azóta kiderült, hogy komoly zaklatási ügy áll a háttérben.

(Kép : illusztráció )

A 11 éves lányt nevelő nagyszülei szerint a többi gyerek a külseje miatt bántotta őt, többször sírva ment haza.


A nagypapa azt mondta, bement az iskolába korábban, hogy jelezze a problémát, de ennek semmilyen eredménye nem lett. 


A diákot a gázolás után mentőhelikopterrel szállították kórházba, jelenleg is válságos az állapota.


Iványi Gábor, a gyürei tanintézmény fenntartója, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke szerdán egy hivatalos közleményt adott ki, amelyben azt írták, megdöbbenve értesültek a történtekről.


Emellett közölték, hogy vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, az iskolai közeg bármilyen módon befolyásolhatta-e tanuló lelkiállapotát, szerepet játszott-e tragikus döntésében.


– vette észre a hvg.hu.


Közben elindult egy petíció is, hogy rúgják ki az összes tanárt, az igazgatósággal együtt, mert ahol egy ilyen dolog megtörténhet, ott egész egyszerűen alkalmatlanok a tanárok arra, hogy gyerekekkel foglalkozzanak. Ahol a tanár nem látja át tűpontosan, hogy kik a gyengébbek láncszemek az osztályban, és számukra nem fordítanak nagyobb figyelmet, ott a tanárok a hibások. Az összes tanár tudta, hogy mi történik az iskolában, mégsem tettek semmit


Vajon ezek a tanárok nyugodt és tiszta lelkiismerettel fekszenek le aludni? Az interneten a kommentelők - ha elhunyna véletlenül szerencsétlen kislány - börtönnel büntetné a tanárokat...Ön mit gondol erről?