Kiugrott a hetedik emeletről egy 89 éves, idős házaspár - nem akartak a gyermekük terhére lenniEgy idős házaspár mindkét tagja kiugrott bukaresti tömbházuk egyik hetedik emeleti ablakából pénteken, a pár mindkét tagja 89 éves volt.


Rettenetes tragédiához riasztották a bukaresti rendőrséget pénteken délben: egy idős házaspár kiugrott a tömbházuk hetedik emeletéről, a szemétledobó ablakából.


Az őket közelről ismerők szerint mindketten súlyos betegségben szenvedtek és nehezen tudtak megbirkózni romló egészségi állapotukkal. A helyszínre érkező mentők már csak haláluk beálltának időpontját tudták megállapítani – írja a Főtér.


A helyszínelés során a férfi zsebében találtak egy búcsúlevelet, melyben az állt, hogy az idős szülők nem akartak többé a gyerekük terhére lenni, ezért döntöttek a közös öngyilkosság mellett. A pár fiáról annyit lehet tudni biztosan, hogy Brüsszelben dolgozik.


A lap információi szerint az áldozatok közül a 89 éves férfi államtitkárként dolgozott Nicolae Văcăroiu kormányában 1992 és 1996 között, az akkori környezetvédelmi minisztériumban.