Könnyek közt szórta folyóba szülei hamvait Nagy Feró


Könnyek közt szórta folyóba szülei hamvait Nagy Feró



Nagy Feró négy év különbséggel veszítette el édesanyját és édesapját, halálukról ez idáig még sosem beszélt. Bár sokáig az Óbudai temetőben nyugodtak szülei, végül úgy döntött, „hazaviszi” őket Erdélybe, oda, ahonnan egykor indultak, és a Nyárád folyóba szórta hamvaikat.


A Beatrice zenésze mindig is büszkén vállalta erdélyi gyökereit. Hetvenhat évvel ezelőtt, Letenyén erdélyi menekültek gyermekeként született.


Gyerekként egy pincelakásba kerültek


Édesapja azért jött át Magyarországra, mert nem akart a magyarok ellen harcolni a román hadseregben. Eleinte egy kocsiszínben laktak, majd egy Verőfény utcai pincelakásba kerültek. Sokszor töltötte az szünidőt Erdélyben, de ma is szívesen jár oda. Édesanyja azt szerette volna, ha mérnök lesz a fiából, ám Feró ennek ellenére a rockzenész életet választotta. Sikerült valóra váltania azt az álmát, amire vágyott, amit nem csak szeret, de meg is tud élni belőle. Nemrégiben egy háromállomásos turnét tartottak Erdélyben, először Homoródszentmártonon, azt követően Csíkszentmártonban végül Marosvásárhelyen.