Lakást ajánlottak a 610 ezres tartozása miatt kilakoltatott idős beteg Károly bácsi.. Van még emberség a magyar népben!


Lakást ajánlottak a 610 ezres tartozása miatt kilakoltatott idős beteg Károly bácsi.. Van még emberség a magyar népben!



Egy olvasónk ennél is tovább ment: lakást ajánlott a férfinak! Lapunk krízisszakértője szerint sürgősen intézkedni kell, mert a 66 éves férfi nem fog tudni egyedül megbirkózni azzal a teherrel, hogy kihúzták a lába alól a talajt.


Mi hoz össze egy debreceni tanítónőt, egy szentendrei háziasszonyt és egy dabasi nyugdíjas asszonyt több tucat másik emberrel? A megdöbbenés és a jó szándék. Döbbenet, hisz több tízezer olvasónkat felháborította az az embertelenség, ahogyan az ongai nyugdíjas fűtésszerelő 40 milliós házát harmadáron elárverezték. Zsuzsa, Mária és Teréz az elsők között ajánlották fel, a közösségi oldalon gyűjtést szerveznek, hogy az idős férfinak ne kelljen az utcán aludnia:



– Ha előbb értesülök az esetről kifizettem volna a tartozását is – mondta Zsuzsa, a debreceni tanítónő – Nem azt kell vizsgálni, hogy miért nem fizetett egy beteg ember, hanem hogy ilyen szörnyűség nem történhetne meg senkivel! Nagyon örülünk, hogy legalább utólag fényt derült erre a történetre, ha más nem, mi olvasók a Blikken keresztül szeretnénk segíteni Karcsi bácsinak, amíg nem késő!



Lakást ajánlottak Károly bácsinak !

Egy budapesti olvasónknak, Nórának édesanyja mutatta meg Németh Károly kisemmizéséről szóló cikkeinket. A névtelenséget kérő család felajánlott egy fővárosi, külső kerületi, erkélyes garzonlakást a férfi számára. A Blikk vállalta a közvetítést a segítő olvasó és az ongai férfi között, aki így talán Budapesten élő gyermekével is rendezhetné a viszonyát:


– Mi is megjártuk a magunk poklát egy adósságkezelő céggel, több hónapra oda tudjuk adni a lakásunkat Károly bácsinak, a rezsit is fizetjük! – mondta Nóra. Károly megköszönte a lehetőséget, de pár nap gondolkodási időt kért. Mint mondta, születése óta Ongán él, nehéz lenne váltania.