Nem tudta fizetni ah hitelt a 70 éves Imre bácsi.. leugrott a hídról. Magyarország 2022-ben!


Nem tudta fizetni ah hitelt a 70 éves Imre bácsi.. leugrott a hídról. Magyarország 2022-ben!



A 69 éves férfi nem látott más kiutat, ezért a múlt pénteken levetette magát a hatvani buszpályaudvar fölött elnyúló Meszlényi hídról.


Az elhunyt férfi felesége beszélt a Blikknek a tragédia körülményeiről. A nő elmondása szerint a házaspár két évtizede vett fel három és félmillió forint hitelt, amiből egy alkalommal másfél milliót egyben be is fizettek. A férfi nyugdíjából öt éve 70 ezer forintot vontak le havonta, de az asszony korábbi fizetéseiből is törlesztettek folyamatosan. Ennek ellenére a kamatok miatt a tartozásuk már a tízmilliót is elérte, a száz négyzetméteres ingatlanjukat pedig csupán jóval áron alul, nyolcmillió forintért értékesítették az árverésen. A feleség azt is elmondta, hogy ugyan lett volna hova költözni, ám abban a házban még az áram sincs bevezetve, ezért a férje nem bírta feldolgozni a lakóingatlanjuk elvesztését, amelyben húsz éve éltek.


„Mindig azt mondta, én tartom benne a lelket, de ezek szerint nem bírta tovább. A forgalmijában hagyott egy cetlit, amire felírta a számom, hogy a rendőrök értesíthessenek” – nyilatkozta az asszony.


Ráadásul még a teljes hiteltartozás sincs leróva, és egyelőre azt sem tudja, hogy a férjét miből temeti majd el, hiszen az erre kölcsönkapott összeget is levonta a végrehajtó a fia számlájáról. 


Augusztusban írtunk egy másik, tragikus esetről, amikor két fiatal vetett véget az életének.