Örömhír a nyugdíjasoknak, ENNYI pénzt kaphatnak nyugdíjprémium gyanánt novemberben..


Örömhír a nyugdíjasoknak, ENNYI pénzt kaphatnak nyugdíjprémium gyanánt novemberben..Tízezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok a novemberi nyugdíjukkal együtt – hívta fel a figyelmet cikkében Farkas András, a Nyugdíjguru alapítója, aki Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjúja alapján számolta ki az összeget. A kormányfő ugyanis arról beszélt, hogy 4 százalékos GDP-növekedés alapján várható a nyugdíjprémium.


A számítási képlet a következő: a novemberi ellátás egynegyedét (de legfeljebb 20 ezer forintot) kell megszorozni annyival, amennyivel a GDP tényleges növekedése meghaladja a 3,5 százalékot (de legfeljebb 4-gyel). 4 százalékos várt növekedés esetén a nyugdíjprémium maximuma 20.000 x 0,5 = 10.000 forint – vezette le a Nyugdíjguru, akinek számításai szerint így a 2,5 millió jogosultnak az állami költségvetés legfeljebb 25 milliárd forintot osztana szét.


A szakértő fájlalta egyébként, hogy nem fogadta meg a kormány a javaslatát, amely szerint a nyugdíjprémiumra félretett pénzt (ami 68 milliárd forint volt) inkább a kisnyugdíjasok között kellene szétosztaniuk.