33 évesen hunyt el a Beverly Hills-i nindzsa..Tragikusan vesztette életét


33 évesen hunyt el a Beverly Hills-i nindzsa..Tragikusan vesztette életét



Emlékszel Chris Farley-ra a Beverly Hills-i nindzsából? Sajnos tragikus véget ért az élete

1990 és 1995 között a Saturday Night Live tagja volt, majd filmes karrierbe kezdett. Olyan vígjátékokban szerepelt, mint a Csúcsfejek (1993), a Tommy Boy (1995), a Fekete bárány (1996), a Beverly Hills-i nindzsa (1997), valamint a halála után évben, 1998-ban bemutatott Hajszál híján hősök és Bérbosszú Bt. – Megfizetünk, ha megfizetnek. 1997-ben, 33 évesen hunyt el drogtúladagolásban.



15 híresség, akik tragikus hirtelenséggel haltak meg

Farley a Wisconsin állambeli Madison szülötte, s a helyi egyetemen szerzett színház-kommunikáció szakos diplomát. Ezt követően előbb a környékbeli Ark Improvisational Theatre, majd a Second City Theatre társulatának tagjaként munkálkodott. Lorne Michaels, a Saturday Night Live producere figyelt fel rá a 80-as évek végén, s az 1990-91-es szezonban került be a népszerű show szereplői közé, ahol Matt Foley-ként egészen 1995-ig rendszeresen feltűnt. 


Mozikarrierjét a Mike Myers és Dana Carvey által jelzett 1992-es Wayne világa című darabbal kezdte egy lelkes kidobóember szerepében, majd egy évvel később a Csúcsfejek című vígjátékban.


Már 24 éve, hogy elhunyt Chris Farley – Így emlékezett meg róla legjobb barátja, Adam Sandler


A később szinte állandó partnerévé vált David Spade oldalán a Tommy Boy-jal aratta legnagyobb sikerét, amely túl azon, hogy MTV Movie Awards-zal díjazták, Farleyt a legnépszerűbbek közé emelte. Ő azonban továbbra is tele volt a kövérsége miatti komplexusokkal, s a drogokhoz és az alkoholhoz menekült. Bár a Beverly Hills-i nindzsa-val és az Hajszál híján hősök-kel még a Tommy Boy sikerét is túl tudta szárnyalni, valójában már megállíthatatlanul száguldott lefelé a lejtőn.


Emlékszel Chris Farley-ra a Beverly Hills-i nindzsából? Sajnos tragikus véget ért az élete


1997. december 18-án bátyja talált rá chicagói lakosztályában az opiát és kokain túladagolásban elhunyt Chris Farleyra. Ugyanannyi évesen halt meg, mint példaképe, John Belushi: 33 éves volt.