Megrendülten vesszük tudomásul, hogy meghalt a híres magyar színésznő


Megrendülten vesszük tudomásul, hogy meghalt a híres magyar színésznőHosszas betegség után elhunyt Tompa Klára színésznő, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja. Mindössze 48 éves volt.


48 éves korában elhunyt Tompa Klára marosvásárhelyi színésznő, aki a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja volt, többek között oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, így a marosvásárhelyi színház és a felsőoktatási intézmény is saját halottjának tekinti.


“Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, öt évnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk” – olvasható a színház közleményében.


“A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem saját halottjának tekinti, emlékét kegyelettel őrzi az égi társulat közösségében” – tették hozzá.Tompa Klára 1973. november 10-én született Marosvásárhelyen. 1994-1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól napjainkig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt.


Tompa Klára halála megrázta az erdélyi közösséget, százával emlékeztek meg a színésznőről a közösségi oldalakon. Nyugodjék békében!