Nagyon rossz hírek érkeztek Mészáros Lőrincről. Ez az amit, senki sem gondolt volna szegény Lőrincről


Nagyon rossz hírek érkeztek Mészáros Lőrincről. Ez az amit, senki sem gondolt volna szegény Lőrincről



Szokatlan jelentést adott le a Mészáros Lőrinchez kapcsolható két alapítvány a 2021-es év összegzéséről. A dokumentumok alapján a Mészáros Alapítvány és Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány mögül gyakorlatilag kihátráltak a támogatók.


A 2016-ban alapított Mészáros Alapítvány és a 2017-ben bejegyzett Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány a kezdetek óta nem adott még le hasonló jelentést. Ugyanis a Menedzsment Fórum szerint egészen 2021-ig, százmilliós nagyságrendű adományok érkeztek a két alapítványhoz. Ugyan 2020-ban már rejtve maradt az adományozók kiléte, akkor is összesen 550 millió forinttal gazdagodott a két szervezet. Korábbi években megnevezett adományozó volt például a Boros Attila tulajdonában álló Debt-Invest Kft. ami 150 millióval járult hozzá a szervezet működéséhez. Másik jelentős támogatóként szerepelt még a West Hungária Bau, az Épkar Zrt. és a Build It Mérnökiroda Kft. is.


Ehhez képest a 2021-es jelentés alapján a két szervezet összesen 3 millió 20 ezer forintnyi támogatásra tett szert előző évben. Az összegek részben magánszemélytől( 3 millió forint a Mészáros Alapítvány részére), részben pedig az adók 1%-os felajánlásával érkeztek be ( 20 ezer forint a másik szervezet részére).