Ősz hajjal született egy baba Székesfehérváron..még az orvosok is csak néztek


Ősz hajjal született egy baba Székesfehérváron..még az orvosok is csak néztek



A technológia fejlődése napjainkban azt jelenti, hogy a nyugati világban a legtöbb leendő anyuka figyelemre méltó 3D-s képeket láthat a babájáról, miközben még az anyaméhben nő.


Ezeknek a csodálatos szkenneléseknek köszönhetően nemigen gondolkozhatunk azon, hogyan fog kinézni a babája és mi lesz a neme..


De amit az orvosok nem tudnak megmutatni, az a baba bőrének színe, illetve, hogy mennyi haja lesz és milyen lesz a szemeinek a színe. 


Amikor Bence baba egy székesfehérvári kórházban megszületett, szüleit sokkolta, az orvosok pedig kapkodták a fejüket.


Ez az édes örömcsomó nemcsak teli hajjal született, de a haja ősz volt.


Szülei harmadik gyermekeként azon töprengtek, hogy mi lehet az oka ennek a valós Benjamin Buttonnak, miközben az orvosok egy sor vizsgálatot végeztek az ok megállapítására.


Azonban Bence Bence egészséges, 3 kilós babaként született, és hűtött kis batyuként semmi jele nem volt annak, hogy kellemetlenül érezné magát.


Miközben szülei nagyon örültek boldog, egészséges babájuk érkezésének, az orvosok számos lehetséges okot kizártak, köztük az albinizmust, azt a genetikai rendellenességet, amely miatt a bőr, a haj vagy a szem színe alig vagy egyáltalán nem színeződik el.


A másik lehetséges magyarázat a terhesség alatt az anya által kiváltott stressz vagy szorongás volt, de ezt is kizárták.



„Az orvosok szerint a csecsemők fehér haja általában a genetikával függ össze. Gyakran B12-vitamin-hiány vagy akár mutáns szőrsejtek is okozhatják” – írja az eternallifestyle.com.


De bármi is legyen az oka ennek a ritka színezőnek, Bence Bence nemcsak az internet, hanem a kórházi személyzet szívét is megnyerte, akik ezt a gyönyörű babát „Bájos Herceg”-nek becézték.