Rendkívüli bejelentésre készül a kormány ma.. sejthető, hogy mi lesz, de azt nem tesszük zsebre


Rendkívüli bejelentésre készül a kormány ma.. sejthető, hogy mi lesz, de azt nem tesszük zsebre



Csütörtökön 13 órakor Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő számolnak be a szerdai kormányülésen meghozott döntésekről.


Mint a Blikk is megírta, szerdán összeültek a kormány tagjai, hogy az energiaválság egyre égetőbb problémáira próbáljanak megoldásokat találni. A tegnapi kormányülésen tehát vélhetően fontos döntések születtek, amelyekről ma 13 órától Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő a szokásos Kormányinfón számolnak majd be.


 Komoly lépésekre készül a magyar kormány, Orbán Viktor vezetésével ma döntést hoznak


Orbán Viktor, miniszterelnök azt mondta, a kormányülésen elsősorban az energiaválságról és az arra adott válaszlépésekről volt szó, azaz nagy valószínűséggel a csütörtöki Kormányinfó központi témája is ez lesz majd. 


Ezen kívül szó eshet arról, hogyan állnak az Európai Bizottsággal az uniós forrásokról szóló tárgyalások, mi a kormány álláspontja az európai kormány- és államfők múlt heti csúcstalálkozójáról és az ezek árnyékában meghozott új, oroszellenes szankciókról, de Orbán Viktor hét eleji berlini, illetve Szijjártó Péter szerdai moszkvai látogatása is terítékre kerülhet.