A szódabikarbóna, és a só csodákat tesz a kávétól lesárgult fogakkal


A szódabikarbóna, és a só csodákat tesz a kávétól lesárgult fogakkalA ragyogó fogsor mindenkit szebbé, egészségesebbé és fiatalabbá varázsol. Kevés szebb dolog van a csillogó fehér fogaknál. Sokan inkább nem mosolyognak mások előtt, mert nem olyan fehér a fogsoruk, mint szeretnék.


Az emberek sokszor inkább a professzionális fogfehérítést választják, ám ezek a kezelések időbe és pénzbe kerülnek. A fogakat természetes módon is lehet fehéríteni. Sok konyhai alapanyag van, amelynek használatával gyönyörű fehér fogsort varázsolhatunk magunknak, ráadásul bármilyen mellékhatás nélkül.


A fogak sokféle tényezőtől veszíthetnek a fehérségükből, legyen az öregedés, örökletes tényezők, nem megfelelő fogápolás, túlzott tea- vagy kávéfogyasztás, vagy dohányzás. Még a nagy mennyiségű antibiotikum szedése, a klímaváltozások, fertőzések és az anyagcsere zavarai is színezhetik a fogakat.Hirdetés


Szódabikarbóna


A szódabikarbóna az egyik legjobb módszer a sárga fogaktól való megszabadulásra. Két evőkanál és egy csésze víz összekeverésével fehérítő szájvizet készíthetünk. Napi 2-3 alkalommal öblögessünk ezzel a folyadékkal! Ez a módszer könnyedén elhalványítja a kisebb sárga foltokat. A ragyogóbb fogsorért 2-3 percig dörzsöljük óvatosan a fogainkat higított szódabikarbónával! Egy héten át alkalmazzuk heti kétszer, majd 15 naponta! Fontos tudni, hogy a szódabikarbóna túlzott használata sértheti a fogzománcot.


Eper


Az eper rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely segíti kifehéríteni a fogakat. Darálunk le vagy nyomjunk össze pár szem epret, és készítsünk belőle krémet! Óvatosan kenjük be vele a fogakat! Használjuk pár hétig napi két alkalommal, és a fogak sárgasága el fog halványodni! Másik megoldásként összekeverhetjük egy szem eper húsát fél teáskanál szódabikarbónával. Kenjük be vele a fogakat és hagyjuk állni pár percig! Öblítsük ki, majd mossunk fogat rendes fogkrémmel, hogy eltávolítsuk a krém maradványait!


Citrom


A citrom fehérítő tulajdonságait is kihasználhatjuk a sárga fogak kezelésére. Az egyik legjobb fogfehérítő módszer a citromlével való gargalizálás és a fogak citromhéjjal való bedörzsölése. Adjunk némi sót pár csepp citromléhez! Kenjük a fogakra és erőteljesen dörzsöljük be vele a fogakat és az ínyt! Hagyjuk a fogakon pár percig, majd öblögessünk tiszta vízzel! Ismételjük napi két alkalommal kb. két hétig, hogy megszabaduljunk a sárga foltoktól!Szent bazsalikom


A szent bazsalikom levelei is rendelkeznek fehérítő tulajdonságokkal, ráadásul védelmet nyújtanak az olyan ínyproblémák ellen, mint a fogínysorvadás. Tegyünk ki pár bazsalikomlevelet a napra egy-két órára! Amint kiszáradtak, őröljük le őket! Ezt az őrleményt keverjük a fogkrémünkbe és ezzel mossunk fogat! Emellett a bazsalikom leveleiből és mustárolajból is készíthetünk krémet fogmosáshoz.
A só az egyik legalapvetőbb fogtisztító évszázadok óta, mert segít visszaállítani a fogak ásványtartalmát és visszanyerni a fehérségüket. Használhatunk egyszerű konyhasót reggelente fogmosáshoz, fogkrém helyett. Alternatívaként keverhetünk konyhasót növényi szénhez vagy szódabikarbónához is a sárga foltok eltávolításához. A sót nagyon óvatosan alkalmazzuk, mert ha durván használjuk, kárt tehet az ínyben és a zománcban is!


Növényi szén


A növényi szén tartalmaz egy kristályos vegyületet, amely segít a fogfehérítésben. Keverjünk növényi szenet a fogkrémünkbe és ezzel mossunk fogat! Ismételjük napi kétszer a ragyogó fogsorért! A növényi szén mellett kenyér vagy rozmaring hamuját is használhatjuk.


Hirdetés


Narancshéj


A friss narancshéj rendszeres használata fogtisztításhoz szintén segít eltávolítani az elszíneződéseket. Minden este dörzsöljünk narancshéjat a fogsorunkra lefekvés előtt! A narancshéjban lévő kalcium és C-vitamin éjszaka felveszi a harcot a mikroorganizmusok ellen. Pár hét elteltével látványos javulást fogunk tapasztalni, a fogak fényesebbek, egészségesebbek és fehérebbek lesznek. Friss  narancshéj helyett szárított narancshéjat is használhatunk.