Alex lisztes vizet iszik tej gyanánt, és a kenyér se sűrű vendég náluk..


Alex lisztes vizet iszik tej gyanánt, és a kenyér se sűrű vendég náluk..

A 8 éves Alex egy iskolai fogalmazásra írta megható levelét a Jézuskának, és benne meleget, tejet, kenyeret, esetleg egy kis vajat kért. A levél nem is a nyilvánosságnak íródott, de az, hogy mégis ennyien olvasták, sok-sok támogatást hozott Alex családjának. Meg sok irigyet.


Alex levelét Bruckner Zoltán, a Primus Capital nevű befektetési alap alapító-vezetője osztotta meg barátaival ezzel a szöveggel:

“Ezt a levelet egy nyolcéves gyerek írta tegnapelőtt. Ez az ötgyerekes Anyuka X-en, ahol novemberben voltunk egy rakománnyal. Gázt feltöltőkártyával vesznek. Tejet ritkán, a hároméves ilyenkor lisztes vizet kap, az hasonlít a tejhez. Gluténallergiás. Ha szeretnétek segíteni Alexéknek, jelezzetek és priviben elküldöm a bankszámlaszámukat. Mindennek jó helye lesz.”

Alex szívszorító levele

Alexék egyik adományt kapták Zoltánékon keresztül a másik után. Jött össze sok LEGO, gluténmentes élelmiszerek, ajándékok, és kiderült, hogy Zoltán egykori osztálytársa, Epres-Madarász Éva régóta ismeri és segíti a családot. Eddig minden olyan lehetne, mint egy tündérmese, hiszen a rossz körülmények közt élő fiút élete karácsonya várja, de a falubeliek megirigyelték a sok adományt. Pedig Alex szülei teljesen tipikus módon szegényedtek le. Eleinte mindkettejüknek volt munkája, de a házra felvett kölcsön miatt elvesztették mindenüket. Az apa elhagyta a hatgyerekes anyukát, aki azóta munkáját á is elvesztette, a kis településre is azért költöztek, mert ott nagyon olcsón lehetett lakáshoz jutni. A falubeliek mégis irigykedve, gúnyolódva, ordibálva szidják Alexéket, mert ők kaptak valamit, mert nekik egy időre jobbra fordult a sorsuk. A családnak most már nemcsak a szegénységgel kell megküzdenie, hanem sorstársaik támadásaival is.

Zoltánék közben alapítványt hoztak létre Alex családjának, így lehet adakozni:

Kedves Támogató!

Alex levele megrázó volt. Sokan fizikailag is beleremegtek és sokkal de sokkal többen jeleztétek, hogy segítenének a kisfiún és családján, mint amire valaha is gondolhattunk. (Mindezt úgy, hogy sosem volt szándékunkban a gyűjtést nyilvánossá tenni, a Családot eddig kizárólag baráti körben támogattuk.) A szeretet megmutatta az utat, és most az a dolgunk, hogy ezzel a hatalmas lehetőséggel segítsünk a Családnak tartósan is megváltoztatni életét, tágítani lehetőségeit.

Élni fogunk az általatok adott lehetőséggel. A tárgyi adományokat eljuttatjuk a Családnak. Azt kérjük, hogy csomagokat, ajándékot, Legot stb. 2016 december 19-ig, naponta 9-16h között az alábbi címre juttassátok el: Bruckner Zoltán, Primus Capital Zrt., 1012 Budapest, Márvány utca 16.

Mi pedig ígérjük Felétek, hogy megoldjuk a gyűjtést és az elszállítást a Családhoz Karácsony előtt.

Pénzbeli segítség: A családsegítéssel foglalkozó és a Manó Óvodát működtető Ampók Alapítvány vállalta, hogy a pénzbeli támogatásaitokat fogadja és Alex és Családja számára folyósítja. Az AMPÓK ALAPÍTVÁNY A KISGYERMEKEKET NEVELŐ CSALÁDOK LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT (elég azt írni, hogy “Ampók Alapítvány”) számlaszámára várjuk, 1141 Bazsarózsa u. 64. Adószám 18114696-1-41, OTP 11701004-20215299-00000000.

Megjegyzésbe kérem írjátok oda: Alex. Szeretnénk tartani Veletek a kapcsolatot. Elindítunk egy közhasznú Egyesületet, amely direktben fogja támogatni az Alexhez hasonló családokat, nem csak anyagiakkal, hanem személyes tanácsadással, mentorálással, emberi kapcsolatépítéssel és családsegítő szervezetek bevonásával. Célunk, hogy csökkentsük, illetve megszüntessük a mélyszegénységgel és képzetlenséggel járó kilátástalanságot. Figyelmeteket köszönöm, és remélem, hogy beszélünk, találkozunk még a jövőben ezen munkánk kapcsán is. Tisztelettel és üdvözlettel,

Bruckner Zoltán és Madarász Éva