Ennek a férfinak volt a világon a leghosszabb haja! Nézze meg, mi bukkant elő, mikor levette fejéről a sálat!


Ennek a férfinak volt a világon a leghosszabb haja! Nézze meg, mi bukkant elő, mikor levette fejéről a sálat!

73 éves korában készült Tran Van Hay-ről ez a videó és annak hajáról, amely a világ szinte összes híradójába, újságába bekerült, hiszen a vietnami férfi rendelkezett a világon a leghosszabb hajjal.


Hirdetés



A férfi 25 éves kora óta növelte fürtjeit, ennek oka pedig az, hogy fiatal korában sokszor megbetegedett, miután levágatta a haját, így végül eldöntötte, hogy többé nem akar az ollóval találkozni, így több mint 50 évig egy centit sem vágott ki a hajkoronájából.

Ennek eredményeként, a férfi hajának hossza elérte a 670 centimétert, és súlya közel 10,5 kilót nyomott.

Az igazság az, hogy ez a hajhosszúság nem szerepelt a Guinnes rekordok könyvében, de úgy tartják, hogy Tran Van Hay rendelkezett a világ leghosszabb hajával.

Hirdetés


A férfi felesége, Nguyen szerint az óriása haj ura személyiségéhez tartozott, és ahogyan a tincsei nőttek, úgy kezdett egyre jobban foglalkozni a buddhizmussal, és idővel gyógynövényekkel gyógyította a rászorulókat.



Az idősödő férfi a sok haját egy kendő alatt hordta, az alábbi videóban láthatjuk kibontva. A tömény mennyiségű haj viselése nem gyerekjáték, hiszen a férfinak gyakran meggyűlt a baja az egyensúlyával, hiszen mégis csak 10 és fél kilós súlyt cipel nap mint nap a fején.

Tran Van Hay 2010-ben végelgyengülésben, 79 éves korában hunyt el.