Már pénteken havazhat hazánkban, itt vannak a részletek


Már pénteken havazhat hazánkban, itt vannak a részletek



Észak felé mozdul majd el az Európa időjárását jelenleg meghatározó anticiklon, így északkelet felől rendkívül hideg levegő érkezik hazánk térségébe.


A vártnál előbb ér véget az ősz: pénteken - ha csak rövid időre is, de - ránk köszönt a kemény, dermesztően hideg tél - írja előrejelzésében a Kiderül.hu.


Hirdetés


A hétvégén az Atlanti-óceán partvidékének közelében újabb intenzív ciklon jelenik meg, amely Észak-Afrika irányából rendkívül enyhe levegőt szállít a kontinens fölé. A magasabb légrétegekben 10-12 fokkal is melegebb lehet az átlagosnál. Itt a felszínen azonban ebből igencsak keveset fogunk érzékelni, hiszen az enyhülés ismét hatalmas ködmezők kialakulását eredményezi Közép-Európában. Viszont Nyugat-Európában az erős légmozgás miatt nem tud tartós köd kialakulni a maximumhőmérséklet még a 15-20 fokot is elérheti.


Jövő hét közepén a kontinens időjárását meghatározó hatalmas kiterjedésű anticiklon észak felé mozdul el, így északkelet felől a korábbinál jóval hidegebb levegő érkezik térségünkbe. A hegyvidéki területeken már hózáporok is előfordulhatnak. Közép-Európában néhány napig télies jelleget fog mutatni az időjárás - olvasható a Kiderül.hu cikkében.