Ön mikor fürdött utoljára - kérdezte a TV2 riportere a pesti hajléktalanoktól

Ennyire undorító, riportnak nevezett sz@rgalacsint még nem köpött a képernyőre a kormánybarát csatorna.


Amikor az ember már azt hinné, hogy a nem csak teljesen szakmaiatlan, de zsigeri rosszindulatból képződő, lejárató riportjaikat nem lehet már megfejelni valami még ocsmányabbal, akkor a TV2 előáll a farbával, és csak sikerül neki. Most éppen a tegnap esti "Tények"-ben.

"Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor valamelyik nyolcadik kerületi aluljáróba kell lemenniük"
- kezdte a szennycsatornává válás útján már elindult tévécsatorna a riportját, ami, igen, azokról szól, akiknek nincs hová hazamenniük. Húsz másodperc sem telik el, de már elhangzik a felvezetőben, hogy közöttük sok az agresszív részeg, és hogy a reggeli csúcsban orrfacsaró bűzben és saját mocskukban fekvő embereken kell átlépdelniük a munkába, iskolába igyekvőknek.

Pikpakk az is kiderül, hogy van, aki már reggel nyolckor odajárul az aluljáró kisboltjához egy féldekás égetett szeszért. „Szánalmas látvány, aki csak teheti, elkerüli a környéket” - csattan a primitív kommentár, és a riport ebben a lefelé köpködő mederben halad végig. Kész csoda, hogy a stáb az érzékletesség kedvéért nem rúg mindjárt bele valamelyik szánalmas látványba úgy lászlópetrailag, mint jótanítványilag, hiszen az őt eltartó Andy Vajna ugyanannak a kormánynak a kegyeltje, ami élen jár a nemkívánatos elemek (civilek, tüntetők, kritikusok, stb.) rúgdosásában.

De a csúcspont ennél a kérdésnél jön el:

 Aztán átvált a kamera a Dankó utcai hajléktalanszállóra, hogy azért megvillanjon a világ és a TV2 embersége, és bemutatják, hogy na, itt kapnak napjában többször is meleg ételt a rászorulók, plusz nem is fagynak meg. Csak egy tüdőszűrős lapot kell felmutatniuk, és már mehetnek is be! Ők a jó hajléktalanok, nyilván. A rossz hajléktalanok meg azok, akik elfoglalják az utca kövezetét a rendes emberektől.

Az még gyorsan kiderül a végén, hogy Kocsis Máté, az antihajléktalanság pápája, aki pár éve nyílt háborút indított a fedél nélküliek ellen, most nem volt hajlandó nyilatkozni. Mondjuk sejtésünk sincs, tudott-e volna ennél lejjebb kaparni a morális mélységben.