10 pár zoknit, 3 alsógatyát, és 8 millió forint adósságot hagyott lányára Damu Roland


10 pár zoknit, 3 alsógatyát, és 8 millió forint adósságot hagyott lányára Damu RolandSokmilliós adósság, néhány alsónadrág és egy gitár: ez maradt a közel egy éve elhunyt Damu Roland után. A színésznek ráadásul hiába született három gyermeke, egyetlen örökösére, a hétéves Majára szállt a tetemes adósság, amelynek vaskos része az a tartozás, amit az ő – soha ki nem fizetett – gyerektartási összegei tesznek ki.

 

– Roland korábbi bejelentett lakcíme a XV. kerületben van, ahol a nagynénje élt, ott azonban már nem lakik senki, a lakás ugyanis kiégett. Ideiglenes lakcímként egy VI. kerületi lakás címe is meg volt adva, ám Roland ott sem lakott, így visszautalták az eljárást a korábbi kerületbe, de ezzel csak ment az idő – újságolta a Blikknek az eljárás után Damu Roland kislányának, Majának a gyámja, Katalin.Faramuci helyzet, ráadásul a csütörtöki tárgyaláson az is kiderült, miért húzódott egy évig az eljárás.


– Roland korábbi bejelentett lakcíme a XV. kerületben van, ahol a nagynénje élt, ott azonban már nem lakik senki, a lakás ugyanis kiégett. Ideiglenes lakcímként egy VI. kerületi lakás címe is meg volt adva, ám Roland ott sem lakott, így visszautalták az eljárást a korábbi kerületbe, de ezzel csak ment az idő – újságolta a Blikknek az eljárás után Damu Roland kislányának, Majának a gyámja, Katalin.


Mint ismert, a színésznek három gyermeke van, ám a két idősebb fiút, Andort és Benjámint nem találta meg a közjegyzőt.


– Benjámint a hivatalos irat szerint örökbe fogadhatták, más néven élhet, nem találták, ahogy Andort sem. Roland édesapját is megkeresték, ám ő sem tartotta vele a kapcsolatot, lehet, hogy külföldön él. Így lett az egyetlen hivatalos örökös Maja – mondta lapunknak Katalin.


A hétéves kislány azonban csupán adósságot örökölt Damu után, mégpedig nem is keveset.


– Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást. Erről csak annyit tudok, hogy Roland korábban több részletben kért pénzt a hölgytől, aki sikertelenül próbálta polgári peres úton visszaszerezni az összegeket – ecsetelte Katalin, akit a leginkább az rázott meg, hogy a tárgyalás során kiderült, Roland több kölcsönt is vett fel különböző pénzintézetektől, amiket rendre meg is kapott, noha sem bejelentett munkahelye nem volt, sem gyerektartást nem fizetett.