100 millió forintot oszt szét Mészáros Lőrinc Karácsonyra


100 millió forintot oszt szét Mészáros Lőrinc Karácsonyra


 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány a karácsonyi időszakban.


A csaknem 100 millió forint összértékű csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek. A csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára. A többi között pulykahúsáru, sajt, friss tojás, méz és karácsonyi keksz is részét képezi az adománynak. A Magyar Vöröskereszt országszerte, a megyei szervezetein keresztül még karácsony előtt eljuttatja a csomagokat az érintettekhez.


A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, amelyeket most tovább súlyosbít a szomszédban dúló háború okozta, az élelmiszereket különösen sújtó infláció és az energiaválság. A Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy 1000 egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból. A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően több tízezer rászoruló asztalára kerülhet ünnepi étel.