750 ezer forintra büntet holnap a Rendőr, ha ezt teszed


750 ezer forintra büntet holnap a Rendőr, ha ezt teszedAkár 750 ezer forintra is büntethetik szilveszter éjjel azt, aki megszegi a szabályokat, ugyanis a bírságokat halmozni is lehet - hívta fel a figyelmet a rendőrség. A Pénzcentrum az ORFK sajtosztályának segítségével szedte össze, milyen szabályokat kell betartani az év utolsó éjszakáján.


A 2022-es év több szempontból is rendhagyó, ez alól nem kivétel a szilveszteri éjszaka sem, amikor különleges járványügyi szabályok lesznek életben. A Pénzcentrum az ORFK sajtóosztályának segítségével összegyűjtötte, illetve megválaszolta a legfontosabb kérdéseket a 2022-es szilveszterről. Az első és legfontosabb azt leszögezni, hogy szilveszterkor is érvényben marad az este 8 óra utáni kijárási tilalom, és a 10 főnél többen sem gyűlhetnek össze egy helyen!


Tényleg minden pirotechnikai eszköz használata tilos?


Nem egészen. Az Országos Rendőr-főkapitányság a Pénzcentrum megkeresésére közölte, hogy az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékek üzletekben történő forgalmazását a rendelet nem tiltja, az év végi, ideiglenes tárolóhelyről való forgalmazás tilos, az ebbe az osztályba tartozó termékek magánterületen történő felhasználását a pirotechnikai termékek forgalmazásának és felhasználásának év végi korlátozásáról szóló 587/2020. (XII. 16.) Korm. rendelet nem tiltja.


Tehát a fent említett, két kategóriába tartozó termékeket szakboltokban meg lehet vásárolni, és a saját kerünkben fel lehet őket használni. Érdemes tudni, hogy a vonatkozó rendelet négy kategóriába sorolja a pirotechnikai termékeket:


A parkba, utcára ne tervezz délutánra "alapozást", ugyanis egy kormányrendelet szerint december 24. és január 3. között tilos közterületen alkoholt fogyasztani Magyarországon!